17/08/10

Adeu a la Secretaria Estatal de Turisme... ¿i que?

Valencia ciutat, 10-08-10.- A estes altures poques coses nos haurien de sorprendre, pero el Govern de ZP sempre te un as en la manega per a no deixar de recordar-nos que continuem vivint en l'estat “d´Alicia en el païs de les Maravelles”.

Segons han publicat alguns mijos de comunicacio, l'aforrament del tancament d'esta secretaria, “a soles” supon uns 600 € mensuals, una quantitat tan descomunal que fara que la retallada del Govern per a aprimar l'economia de la seua Administracio siga una realitat. Una burla mes a un sector que genera al voltant de dos millons i mig de llocs de treball i aporta el 12% del PIB.

Pero aci no passa res i menys encara en el nostre territori. Despres de mes de deu dies de l'anunci de la supressio, cap veu discordant a la retallada ha eixit a reivindicar, ni a donar els tipics garrejades a que nos te acostumats el nostre Govern del Sr. Camps. Ni l'Agencia Valenciana de Turisme ha posat el crit en el cel... bo, potser que estos tenen el cap en un atre lloc ya que, presuntament, podrien vore’s abrigats dins del cas Gürtel. ¿I la Federacio Empresarial d'Hosteleria de Valencia? ¿Que opinen? ¿Algu ho sap?

Un sector economic tan digne i tan important per al nostre territori ya que mou gran part de la nostra economia, pero al mateix temps tan perjudicat, un sector on cada dia hi ha menys professionals i l'intrusisme laboral fa que es degrade per moments. No m'entra en el cap el silenci, tampoc el de les “associacions valencianes d'empresaris” que es burlen de valencianisme “economic”, sobre la supressio de la Secretaria Estatal de Turisme.

L'atre dia vaig parlar en un bon amic d'este tema i em va obrir els ulls fent-me recapacitar sobre que les “minories mouen masses”. Es el moment que chicotetes i mijanes empreses de capital valencià, que no creuen en les federacions que es dediquen a fer politica, donen el pas i comencen a associar-se sectorialment. Se m'ocorre començar per les empreses que treballen l'animacio turistica, les verdaderes empreses que donen un valor afegit al sector. Es el moment de deixar rivalitats i començar l'associacionisme per a conseguir que el degradat sector turistic no vaja a pijor. Cal traure el “sagell de calitat” del sector, treballant units contra l'intrusisme professional... i lo mes important, unides estes empreses, seran la peça en que es podra reivindicar els drets, per un sector digne davant de les institucions.

Unio Valenciana per ad alguns no sera la peça fonamental, pero lo que ningu pot negar es que tant ahir, com hui i com dema, es l'unica peça de l'engranage fabricada per i per als valencians que, en una politica netament valenciana i valencianista, tornarà a ser el nexe d'unio que encamine a tots els ambits de la societat per a crear un futur en comu. El nostre futur.

Nessun commento:

Posta un commento