10/12/09

Proxim Congres de JNUV

Regne de Valencia, 10-12-2009

L’ Eixecutiva dels Jovens Nacionalistes d’UNIO VALENCIANA està treballant de cara al seu proxim Congres que es celebrarà en uns mesos. De cara ad este Congres, esta Eixecutiva vol fer publics uns punts que considera fonamentals per a la continuacio i evolucio del nostre partit, UNIO VALENCIANA.

En primer lloc, no hem de tindre por en parlar de Poble i Nacio quan nos referim al Regne de Valencia. Tampoc en parlar de la Llengua Valenciana o de la Real Senyera, o de nacionalisme. Pensem que cap persona de tot el Regne va a malentendre -atra cosa es que vullga malinterpretar- els termens. Si llevem estes idees, estes paraules, esta identitat, començarém a deixar de ser UV per a ser com el PP, PSOE, BLOC, o CV.

Son paraules de futur, no de passat. Volem evolucionar cap a lo que un dia aplegarem a ser. Un Regne diferent de tot i de tots. Hem de reclamar la nostra identitat, primer dins del territori espanyol. No se deu parlar de la Comunitat Valenciana. S’ha de parlar del Regne de Valencia. No se parla de la comunitat andalusa; se parla d’Andalucia. No se parla de la comunitat asturiana, sino del Principat d’Asturies o “Asturies”, etc. Si aixo es lo que Valencia pinta dins de l’Estat Espanyol, penseu a on aplega en Europa, per no parlar de la resta del mon… Som l’unic territori que no te nom propi, pero tampoc ho demanem. Es una de les raons que demostra que UNIO VALENCIANA es necessaria en el mon politic.

Per supost, nosatres som els primers que fem autocritica, i per aixo tenim atres temes que tambe nos interesen, com a la societat valenciana. La corrupcio, l’economia, l’educacio, l’abort… Assunts molt serios i que estan aci, entre nosatres.

Escoltem a la gent del carrer, i pensem que en esta terra fan falta canvis, molts canvis, començant pels nostres governants i finalisant per l’actitut de la gent del carrer. Eixa gent que, per eixemple, li dona lo mateix si qui ingresa en un centre penitenciari es un politic corrupte o un lladre que no te que donar de menjar a la seua familia, sempre que eixa persona no siga ell.

Valencia està plena de meninfots, per no donar-li atre nom. “¡Hala valent. Ves tu, que yo t’espere””, “Hi ha que fer…”, “Haurien de fer…”, “Lo que yo faria…”. ¡¡¡Ya està be!!! ¡¡¡No ho digues, fes-ho!!! ¡¡¡Desperteu!!! Ningu vos canviarà res si no ho canvieu vosatres. En JNUV, i en UV, tenim les portes obertes a tot aquell que vullga canviar allo en lo que ya no creu, pero en fets, no es paraules. Ya hi ha prou tabaleters en este mon, com per a que ixquen mes. UNIO VALENCIANA es necessaria.

1 commento: