03/12/09

La politica de la “cabotà”

Regne de Valencia, 03-12-2009

Fa pocs dies nos despertavem en la noticia de que l'Universitat de Valencia-Estudi General perdia la condicio de Campus d'Excelencia que se li havia concedit fa poc mes d'un mes. Esta consideracio suponia una aportacio monetaria i un reconeiximent internacional importantissim per a la nostra universitat. Suponia paliar un poc la delicada situacio economica en que el deute de la Generalitat ha deixat a l'UVEG. Suponia situar de fet a l'universitat valenciana en el panorama de les primeres universitats europees. Pero res d'aixo va a complir-se pel moment.

¿I per que?¿A que es deu esta recalificacio? Puix ni mes ni manco que a la politica de la “cabotà” dels governants d'una universitat dirigida mes per afinitats partidistes que per la necessitat real dels membres que la componen. I no es la primera vegada.

Sonades foren l'any passat les protestes estudiantils contra l'aplicacio d'un tractat de Bolonya ideal en els fins i deficient i precari en la realisacio. Un pla de Bolonya criticat pel ministre d'educacio eixecutor, el senyor Gabilondo, abans de ser ministre, i que ha fet pujar el preu dels estudis de forma descarada. Que ha supost l'enesim intent de fer de l'universitat un espai d'educacio selecte per a qui puga pagar-se'l, que ha supost la discriminacio d'aquells que han de treballar per a poder estudiar, etc, etc, etc... Front ad esta situacio la resposta dels dirigents de l'UVEG fon una moderada protesta i despres la mes humiliant “cabotà”.

Hui es torna a repetir l'historia. En este cas l'Universitat de Valencia-EG presentà un proyecte que va mereixer el reconeiximent com a Campus d'Excelencia. Pero des del Ministeri espanyol es va pensar que seria mes profitos que es fera un proyecte conjunt entre les dos universitats mes antigues del territori valencià, l'UVEG i l'Universitat Politecnica de Valencia. Aixina van fer que els “caboters” professionals que governen l'Universitat, actuaren com a tals i es posaren a treballar en unir dos bons proyectes diferents en un sol fracas. Gracies al Ministeri d'Educacio espanyol i, especialment, als governants de l'UVEG per no ser critics en les ordens, directrius o recomanacions que els seus companyers socialistes els donen.

I este fet no ho pagaran sino els estudiants de l'UVEG, de les seues boljaques i del prestigi dels seus estudis i, per tant, del seu futur professional. Com ya estan pagant la deixadea de la Generalitat en fer front als seus deutes.

1 commento: