26/11/09

PER UNA SELECCIO VALENCIANA

Nacio Valenciana, 26-11-2009


Hui li toca al deport. Des de fa un temps, està de moda que els equips de futbol de la maxima divisio de la lliga espanyola porten en la camiseta (o darrerre o en la manega) la bandera del seu territori. El Getafe du la madrilenya, el Real Madrid la espanyola (estos no canvien), el Saragossa l’aragonesa, l’Espanyol la del comtat de Barcelona, el FC Barcelona (l’aragonesa, estos tampoc canvien). Algu encara no sap si es o no es i, davant el dubte, du dos, com per eixemple el Malaga, que s’ha penjat la bandera espanyola i l’andalusa. I del Regne de Valencia tenim dos equips, el Valencia CF i el Vila-real C.F. Abdos, com el Malaga, encara no saben lo que son, i han optat per no posar cap bandera en el seu equipage. Som l’unic territori que no passeja la seua bandera pels camps de futbol. Sense bandera no hi ha territori. Sense territori, no hi ha Nacio. I sense Nacio no hi ha seleccio.


S’acosta Nadal, i atra moda que hi ha en estes dates es jugar un partit amistos de futbol de les seleccions “autonomiques”. Estem intentant coneixer en qui va a jugar enguany la seleccio valenciana, puix encara no s’ha fet public. Un gran partit seria el jugar contra Catalunya, pero estos ultims juguen contra Argentina. Atre gran partit seria contra Euskadi, o Asturies, o Andalusia… ¡O Brasil, o Alemania, o Italia! ¿Perque no?

La resposta es molt senzilla. Perque als actuals politics valencians que nos estan “governant” no els interessa el remoure l’actual estatus valencià. Perque no els interesa que prengam conscienscia del nostre potencial com a poble. Perque preferixen tindre’ns docils a pesar de que aixo suponga mes paro, mes pobrea i mes crisis. Lo contrari seria trencar en tot lo que fins ara estan construïnt.

Des de UNIO VALENCIANA demanem, tant al Valencia CF com al Vila-Real CF, com als equips de les categories inferiors de la lliga espanyola que es pengen una Real Senyera en sa camiseta per a que aquell en qui estiguen jugant, sapien d’a on ve el seu rival. Tambe demanem una seleccio valenciana de futbol, que estiga integrada per jugadors de qualsevol comarca del territori valencià, per a que el Regne de Valencia estiga tambe representat en el mon futbolistic, eixe gran circo. Perque estem parlant de futbol ¿o no?.

1 commento: